Onlinesportvoeding wenst jou succes met de Utrecht Science Park Marathon 2018!

Natuurlijk willen we dat jij een topprestatie neerzet. Daarom geven we je tips op het gebied van voeding en krijg je 30% korting op sportvoeding van het merk Stealth.

Gebruik de code "Marathon30" voor 30% korting op Stealth sportvoeding

Klik hier om direct Stealth sportvoeding te bestellen

Een goede voorbereiding is...

...het halve werk. Het blijft een enorm cliché, maar het geldt wel degelijk voor marathonlopers. Oké, jij weet ook wel dat je op tijd moet beginnen met trainen, maar misschien onderschat je de mogelijkheden van sportvoeding. Je moet vooraf al vol energie zitten om topfit aan de start te verschijnen. Ook tijdens de race heb je extra energie en vocht nodig om optimaal te blijven presteren. Tot slot moet het herstel na een training of marathon natuurlijk niet vergeten worden. Onlinesportvoeding geeft je een aantal belangrijke tips die jouw prestatie sterk kan verbeteren.

Vol energie van start

Energy PowderNatuurlijk wil je topfit zijn als het startschot klinkt. Daarbij hoort natuurlijk een gezond voedingspatroon in de periode voorafgaand aan de marathon. We hoeven het vast niet te zeggen, maar het lijkt ons verstandig om de snackbar even links te laten liggen. Geen zin om jezelf dagenlang helemaal vol te proppen met borden pasta? Dat hoeft ook niet, want met Stealth Energy Poeder Mix voorzie je jezelf eenvoudig van extra energie. Een portie levert evenveel koolhydraten als vijf sneetjes brood of 440 gram gekookte pasta.

Voorkom uitdroging

Energiedrank

Tijdens je training of de marathon zelf wil je niet uitgedroogd raken. Want zelfs bij lichte dehydratie presteer je tot al wel 50% minder. Dit maakt de marathon onnodig extra zwaar. Het maakt niet uit of je voor de 5 of de 42,195 km aan het trainen bent, iedere sporter heeft voldoende vocht nodig. Om er voor te zorgen dat je zonder veel moeite toch kan blijven doorlopen gebruik je één van de Hydraterende Sportdranken. Zo'n isotone sportdrank heeft namelijk een directe dorstlessende werking zodat je je sneller gehydrateerd voelt. Daarnaast geven de toegevoegde koolhydraten extra energie aan je lichaam.

Geef jezelf een boost

Stealth energiegel

Een hydraterende sportdrank levert niet genoeg brandstof voor een complete marathon. Meer energie haal je eenvoudig uit een energiegel. Zo'n energiegel werkt als benzine voor je auto. Gelukkig smaakt het anders en kun je uit verschillende fruitsmaken kiezen. Hoe dan ook, een gel wordt razendsnel opgenomen door je lichaam en geeft je daardoor direct een energieboost. Neem de moeite om een energiegel in te nemen, want aan het einde van de rit gaat het je tijdwinst opleveren. Een gel gebruiken kost nauwelijks tijd en doe je gewoon tijdens het lopen. We raden je wel aan om het gebruik van gels te oefenen tijdens je trainingen. Dan ben je er vast aan gewend en kom je niet voor verrassingen te staan terwijl je door Utrecht rent.

Help je spieren met herstellen

Stealth hersteldrank

Het trainen voorafgaand aan de marathon kost heel veel energie. Soms misschien zelfs teveel. Gelukkig kun je met speciale voeding je spieren extra goed verzorgen. Dit bevordert je herstel en voorkomt blessures. Het zou toch zonde zijn als je een dag voor de marathon moet afhaken met een blessure? Gebruik hersteldranken en proteïnegels na je training. Mede dankzij de toegevoegde eiwitten herstellen beschadigingen in je spieren sneller. De Hersteldrank mix je na een training gemakkelijk met water of melk en is dankzij de lekkere smaak goed weg te werken.

Samengevat

  • Denk om je voeding en verschijn met voldoende energie aan de start;
  • Blijf tijdens de marathon gehydrateerd met een verfrissende isotone sportdrank;
  • Gebruik tijdens de race energiegels en voorzie jezelf van brandstof;
  • Herstel na het trainen sneller met één van de Hersteldranken;
  • Gebruik de kortingscode MARATHON30 en krijg 30% korting op Stealth sportvoeding.