De beste voorbereiding op de Drenthe200

De Drenthe200 is een echte uitputtingsslag voor je lichaam. Tijdens de 200km lange tocht verbruikt je lichaam al je opgeslagen energie en deze moet je natuurlijk aanvullen. Dit kan door een banaan of iets zoets te eten, maar nog veel beter is om dit door goed afgestelde sportvoeding te doen. Om iedereen zo goed mogelijk deze toch te laten doorstaan geven we je hier een aantal tips.Gebruik de code "monstertocht" voor 30% korting op je aankoop.

(Code is te gebruiken in het afreken menu van je gekozen producten)
carbo loader

Goed beginnen

Een goed begin is het halve werk! Je wil daarom natuurlijk zo goed mogelijk aan de start beginnen. Om je optimaal voor te bereiden op deze 200km lange tocht is het daarom essentieel om van te voren je energievoorraad aan te vullen. Hier is de Maxim Carbo Loader perfect voor. De hoge hoeveelheid koolhydraten in de carbo loader worden gemakkelijk in je lichaam opgenomen. Hiermee heb je genoeg energie voor de eerste 90 minuten van de tocht. Waardoor je al sneller een ruime voorsprong opbouwt en zo met meer succes en motivatie door blijft gaan.

Dankzij de neutrale smaak van de Maxim Carbo Loader kun je het eigenlijk overal mee mixen, melk, water, koffie of thee. Ideaal om dus te gebruiken tijdens één van de interval momenten onderweg. Gebruik 1 schepje om te mixen met 250ml vloeistof.


maxim sportdrank

Vochtbalans

Tijdens de tocht wil je niet uitgedroogd raken. Want zelfs bij lichte dehydratie presteer je tot al wel 50% minder. Dit maakt de race onnodig extra moeilijk. Elke sporter heeft tijdens deze intensieve tocht vocht nodig. Om er toch voor te zorgen dat je zonder te veel moeite door kan blijven fietsen vul je voor de race alvast een bidon met de Maxim Hydraterende Sportdrank. Deze sportdrank voorkomt niet alleen dehydratie, maar zorgt ook voor een verfrissend gevoel waardoor je je meer energiek voelt. Omdat je lichaam tijdens de zware inspanningen ook essentiële mineralen kwijt raakt is het ontzettend belangrijk om dezen me de Maxim Sportdrank weer aan te vullen.

De Maxim sportdrank helpt je lichaam op alle onderdelen van hydratatie. Daarnaast zit in elke bidon die je mixt met de sportdrank tenminste 52 gram koolhydraten wat genoeg energie is voor 45 minuten.


Maxim energiereep

Energie aanvullen

Het is belangrijk om tijdens de wedstrijd constant je energie te blijven aanvullen. Op de meest intense en zware momenten kan een hydraterende sportdrank niet genoeg werken. Om er toch voor te zorgen dat je weer een snelle energie boost krijgt en niet uitgeput raakt gebruik je een energiegel. Het voordeel van een energiegel is dat dit heel snel opgenomen word in het lichaam. Hierdoor komt er dus vrijwel direct energie vrij waardoor je zelfs op de zwaarste momenten weer snel voor de 100% door kan. Echter is het natuurlijk ook lekker om iets van vast voedsel binnen te krijgen. Daarvoor gebruik je een Maxim Energie reep. Omdat de energiereep de koolhydraten pas na ongeveer een uur vrij geeft is het belangrijk deze tijdig te eten. Het meest ideale moment voor een energiereep is tijdens één van de interval moment. Zodat vlak na het rust moment de benodigde energie precies op het goede moment weer vrij komt.

Elke reep geeft energie voor tenminste 45 minuten. De juiste combinatie van energiegels en energierepen tijdens de race zorgt er voor dat je zolang mogelijk je volle 100% kan geven en vermoeidheid langer uitstelt.


Maxim hersteldrank

Spieren herstellen

Zelfs de best getrainde mountainbikers gaan zichzelf tegen komen tijdens de Drenthe200. Je vraagt alles van je lichaam. Dit heeft natuurlijk ook ontzettend veel gevolgen voor je spieren. Een duidelijk effect op je spieren is dat dezen enorm in omvang zijn toegenomen. Om er voor te zorgen dat deze opgebouwde spiermassa beter behouden blijft, en zo tijdens toekomstige trainingen en wedstrijden nog beter te presteren, gebruik je een Maxim Hersteldrank. . Dit levert precies de juiste hoeveelheid eiwitten en koolhydraten om je spieren optimaal te laten herstellen en versterken. Omdat er na de hevige inspanningen van de Drenthe200 ook verschillende scheurtjes in je spieren zijn ontstaan treed er snel spierpijn op. De Maxim Herstel drank weet dit dankzij de herstellende werking op de spieren grotendeels te verlichten.

Drie schepjes Maxim hersteldrank mix je gemakkelijk met water of melk en is na deze zware wedstrijd goed en makkelijk weg te werken.Top 5 Tips voor een goede wedstrijd


  • Begin de wedstrijd goed met een Carbo Loader
  • Blijf gehydrateerd met een verfrissende sportdrank
  • De juiste combinatie van energiegels en energierepen voorkomt vermoeidheid
  • Gebruik de interval momenten voor snelle en een vaste energie aanvulling
  • Zorg na de wedstrijd voor snel spierherstel met één van de Hersteldranken